OECD-sjef Angel Gurria støtter Den europeiske sentralbankens (ECB) plan om å kjøpe statsobligasjoner utstedt av eurosoneland.- Sentralbanksjef Mario Draghi har gitt tydelig uttrykk for hvordan ECB kan bidra til å lindre gjeldskrisen i eurosonen ved å kjøpe obligasjoner, og jeg støtter denne politikken, sa Gurria i helgen i et intervju med tyske Osnabrücker Zeitung ifølge AFP.- Signalet til markedet var klart: spekulantene vil tape sine veddemål mot euroen, fordi ECB vil benytte seg av alle midler, la han til.Det var tidlig i august at Draghi gikk ut og sa at .Gurria uttrykker i intervjuet også et ønske om at Hellas forblir i eurosonen, men da må respektere vilkårene i avtalen om redningspakke med EU og Det internasjonale pengefondet (IMF).ECB har ifølge AFP kjøpt statsobligasjoner fra PIIGS-landene (Portugal, Italia, Irland, Hellas og Spania) for 211,5 milliarder euro, som en del av SMP (Securities Market Programme).