Beinhard kamp mellom luksuskjemper

Den beinharde striden mellom de franske produsentene av luksusvarer LVMH og Hermès raser videre.

Arc de Triomphe, Champs-Élysées , Paris, Frankrike Poppe, Cornelius
Næringsliv

Hermès har anmeldt LVMH for snusk i forbindelse med aksjekjøp.Anmeldelsen gjelder LVMHs kjøp av en aksjepost i Hermès i 2010, som lenge ble holdt hemmelig. Ledelsen i Hermès betrakter rivalenes opptreden som rettsstridig, og tirsdag bekreftet selskapet at det har lagt inn rettslig klage.- Denne klagen gjelder omstendighetene rundt LVMHs innmarsj som deleier i Hermès International, het det i klagen. En ikke navngitt jurist sa til nyhetsbyrået AFP at klagen gjelder innsidehandel, prismanipulering og andre angivelige lovbrudd.LVMH, som kontrolleres av den styrtrike forretningsmannen Bernard Arnault, kjøpte i 2010 17 prosent av aksjene i tradisjonsrike Hermès. Andelen har senere økt til 22,28 prosent, og ledelsen i Hermès frykter at rivalene planlegger en såkalt fiendtlig overtakelse.Dette vil si at et selskap forsøker å overta et annet, der ledelsen i det andre selskapet ikke ønsker å bli kjøpt opp. Arvingene til familien som nå eier Hermès, har opprettet et holdingselskap for å forsøke å bremse LVMHs innflytelse (©NTB)

Nyheter
Næringsliv