Festene som bringer deg opp og frem

Noen fester er viktigere enn andre for å pleie nettverket. Her er de viktigste sammenkomstene for norsk næringsliv og kulturelite.

Foto: Scanpix
Næringsliv

For halvannen uke siden ble en av de viktigste sammenkomstene for kulturlivet og deler av næringslivet, Aschehougs hagefest, arrangert for 36. gang. På den nøye planlagte gjestelisten, som endres fra år til år, stod over 1.000 inviterte. Adm. direktør i Aschehoug, Mads Nygaard, tror den romslige miksen av mennesker er en av årsakene til at hagefesten har fått en så spesiell posisjon, skriver Finansavisen.- Jeg tror en av årsakene til at hagefesten er blitt så populær, er at det er en så lite homogen blanding av mennesker. Det er et underlig skue når man ser ut over gjestene. Det er de merkeligste konstellasjoner - folk du aldri ville tro hadde noe å prate med hverandre om. Det tror jeg er litt av hemmeligheten bak festens suksess, sier han, og forteller at det hender forlaget kontaktes av folk som gjerne vil på gjestelisten.- Det synes vi er hyggelig, for vi ser det ikke som noen selvfølge at alle har lyst til å komme. Men vi har en veldig bevisst holdning til hvem festen er for. Forfatterne skal være i sentrum. Og de aller, aller fleste som er invitert, kommer, sier han til avisen.Les mer om maktfestene i dagens utgave av Finansavisen!

Nyheter
Næringsliv