Harryhandler for 12 milliarder kroner

Ferske tall fra SSB viser at grensehandelen er rekordstor.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Av en total grensehandel på 11,7 milliarder kroner for de fire siste kvartalene utgjør den norske dagligvarehandelen på svensk side av grensen omtrent åtte milliarder kroner. Med det er butikkene på svensk side av grensen den femte største dagligvarekanalen for nordmenn.- Grensehandelen spiser av omsetningen i norske butikker og fører til tap av arbeidsplasser i næringsmiddelindustri og handel. Dessverre tyder alt på at grensehandelen kommer til å fortsette å vokse så lenge det er mye penger å spare ved å handle i Sverige, sier Thomas Angell, direktør for handel i Virke.Tall fra i sommer viser at det har vært omsetningsrekord på Nordbysenteret.Senteret er "Norges" desidert største kjøpesenter og omsetning av dagligvarer der står alene for over tre milliarder kroner. Totalt har butikkene på svensk side av grensen en markedsandel på fem prosent av den totale norske dagligvarehandelen.- Vi tåler ikke ytterligere avgiftsøkninger i statsbudsjettet i oktober. Avgiftsforskjellene mellom Norge og Sverige på populære varer som alkohol, tobakkvarer, sjokolade- og sukkervarer er kritisk store. Nå må norske politikere ta grensehandelen på alvor, sier Angell.Følg HegnarOnline på Facebook her

Nyheter
Næringsliv