Herkules kjøper Espresso House

Det norske oppkjøpsfondet Herkules sikrer seg svensk kaffebarkjede med 120 utsalgssteder.

Espresso House House Femman, Gøteborg. Foto: Espresso House
Næringsliv

Det norske oppkjøpsfondet Herkules sikrer seg Espresso House, en svensk kaffebarkjede med 120 utsalgssteder over hele landet. Ifølge DN er planen å ta kjeden til Norge.- Nordmenn og svensker, og for så vidt også finner, drikker mest kaffe i verden. Kaffevanene er i ferd med å endres. De siste årene har det vært en eksplosiv vekst i antall kaffekopper vi drikker utenfor hjemmet. Vi kjøper kaffe både fra kaffebarer, Statoil og 7 Eleven. Veksten i dette markedet har vært 25 prosent årlig de siste fem årene, og vi tror den vil fortsette, sier Herkules-partner Sverre Flåskjer.Adriano Capoferro er sjef for Espresso House. Han grunnla i sin tid Deli de Luca.Espresso House vil få en omsetning på rundt 560 millioner svenske kroner i år.DN anslår prisen for Espresso House til rundt 800 millioner svenske kroner.

Nyheter
Næringsliv