iPhone 5 kommer 12. september

- Den er nesten her, heter det i presseinvitasjoner.

Apple logo. AP Photo/Paul Sakuma
Næringsliv

IT-giganten Apple skal ha sendt ut krypiske presseinvitasjoner til en nylansering den 12. september.Journalister og andre inviterte mener likevel invitasjonen klart gir inntrykk av hva som skal skje, skriver di.se.Datoen "12" kaster en skygge som blir til et femtall, og det er ikke tilfeldig hevder flere medier.Selskapet har tidligere i sommer fortalt at iPhone 5 trolig vil bli lansert i høst, og nå skal Apple holde et arrangement på Yerba Buena center for the arts i San Francisco 12. september.Rykter sier at den skal være tilgjengelig fra Apple fra 21. september.Den nye smarttelefonen skal ifølge rykter og lekkasjer ha større 4" berøringsskjerm enn sine forgjengere. Prosessoren, som vil være kraftigere og mer strømeffektiv, vil fremdeles være produsert av Samsung, men være designet av Apple.Det er også snakket mye om at Steve Jobs jobbet hardt med det som skulle bli iPhone 5 inntil like før han gikk bort i fjor. Det ryktes at det er snakk om en helt radikal forandring og forbedring fra 4S.I følge Techradar.com, som har samlet alle ryktene rundt den nye iPhone 5, er den også ventet å bli tynnere enn dagens iPhone 4S. Kanskje blir den bare 7,6 mm, som er 1,7 mm tynnere enn 4S.I tillegg går det rykter om en mindre iPad, men samtidig ryktes det også at Apple i tillegg skal ha en lansering i oktober.

Nyheter
Børs