Nordmenn kjøpte sportsutstyr for nær 5 milliarder

I løpet av første halvår kjøpte nordmenn sportsutstyr for over 4,9 milliarder kroner i norske sportsbutikker.

Foto: Jørgen Hyvang/Finansavisen
Næringsliv

Dette er en økning på 1,8 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.Nordmenn bruker tre ganger så mye penger på sportsutstyr som resten av Europa, ifølge interesseorganisasjonen Sportsbransjen.- Nordmenn er litt utstyrsfriker, sier Bård Kristiansen, administrerende direktør i Sportsbransjen til NTB.Sportsbransjen mener økningen i første halvår skyldes varmt vær som igjen førte til at kundene tidlig begynte å handle årets vår- og sommerprodukter. Allerede i mars solgte bransjen utstyr som vanligvis forbindes med sommeren.- Mange sykkelentusiaster har nok gledet seg hele vinteren til å hive seg på veien, og med generelt lite snø og en varm mars måned er det ikke rart at folk stormer til butikkene så fort forholdene ligger til rette, sier Kristiansen.Mye dårlig sommervær la heller ikke demping på kjøpegleden hos landets sportsentusiaster. Selv om mange i år gjorde unna sykkelkjøpet i løpet av vårkvartalet, var det en markant oppgang i salg av tekstiler i sommermånedene, hvor spesielt salget av vind- og regnklær gikk unna.Nå venter det som tradisjonelt er høydepunktet for sportsbutikkene - i fjerde kvartal omsettes det vanligvis for rundt 25 prosent mer enn de andre kvartalene. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv