Norsk Hydro gjør betydelige endringer i Tyskland

Norsk Hydro planlegger nå en opptrapping av primærmetallproduksjonen i Neuss i første halvår 2013.

Produksjon av aluminium. Foto: Rusal
Næringsliv

Tirsdag meldte den tyske avisen Neuss-Grevenbroicher Zeitung at Norsk Hydro har droppet sine planer om å stenge ned produksjonen ved sitt anlegg i Neuss i Tyskland.Nå melder selskapet at de gjør endringer i metallkilden for sine tyske valseverk, og planlegger en opptrapping av primærmetallproduksjonen i Neuss i første halvår 2013.Norsk Hydro har har nemlig besluttet å øke graden av egenprodusert primæraluminium som kilde for egen videre metallbearbeiding. Dermed vil mindre kostnadseffektiv omsmelting av kaldmetall bli erstattet av primærmetall.- Denne endringen i råvaremiksen vil gi positive systemeffekter for Hydros tyske aluminiumvirksomheter og er ledd i vårt pågående arbeid for optimalisering og tilpassing til utfordrende markedsforhold, sier konserndirektør og leder av Hydros forretningsområde Valsede Produkter, Oliver Bell, i en kommentar.Som en forberedelse til opptrappingen har aluminiumsprodusenten inngått kraftkontrakter med den svenske energigruppen Vattenfall om årlige leveranser av til sammen 2,2 TWh årlig over fem år.- Forbedrete rammebetingelser, deriblant en forventet CO2-kompensasjon i Tyskland, gir lettelser i situasjonen for dette effektive smelteverket. Når den ventede CO2-kompensasjonen er på plass, sikter vi mot å gjenoppta en del av den produksjonen som har vært stengt ned i Neuss, slik at produksjonen gjennom første halvdel av 2013 vil øke til om lag 150.000 årstonn, sier Bell.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs