Ny utsettelse av flyplassåpning i Berlin

Åpningen av Berlins nye hovedflyplass utsettes for tredje gang. Nå ser det ut til at trafikken først kan komme i gang i oktober neste år, opplyser myndighetene i den tyske delstaten Brandenburg.

Fly fra Air Berlin
Næringsliv

Brandenburgs regjeringssjef Matthias Platzeck bekreftet tirsdag at planen om å åpne flyplassen 17. mars 2013 neppe lar seg holde. Derfor har man nå festet seg ved datoen 27. oktober, når flyselskapene legger om fra sommer- til vinterruter.Det tyske flyselskapet Lufthansa, som blir største trafikant på den nye flyplassen, ser ikke på utsettelsen som noen katastrofe. Det viktigste er å gå grundig til verks slik at alt fungerer når lufthavnen Berlin-Brandenburg åpnes, sier en talsmann.Opprinnelig var det meningen at hovedflyplassen skulle tas i bruk 3. juni i år, men datoen ble senere endret til 17. mars neste år. Hovedgrunnen til dette var at opplegget for brannvern på Berlin-Brandenburg ikke kunne bli ferdig i tide.Berlin-Brandenburg er dimensjonert for rundt 27 millioner reisende per år. Utsettelsene av åpningen betegnes som en skandale, som kan gå hardt ut over populariteten til den tyske hovedstadens borgermester Klaus Wowereit. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv