Pirater kaprer oljetanker i Nigeria

Pirater har kapret en oljetanker med et mannskap på 23 utenfor kysten av Nigeria.

Tyrkiske militære tar hånd om syv pirater i Adenbukta. Foto: AP
Næringsliv

Ifølge International Maritime Bureau (IMB), som overvåker piratvirksomhet til havs, var det Singapore-registrerte tankskipet fullastet da det ble angrepet og kapret etter lasting i Lagos tirsdag kveld.Mannskapet skal ha låst seg inne i et sikkert rom om bord i skipet, som nå skal befinne seg ett eller annet sted i Guineabukta utenfor Vest-Afrika.Kapringen er den tredje på to uker i området og IMB tror at det er de samme som står bak.- De kommer til å holde skipet i sin varetekt i fire til fem dager, ransake mannskapets kahytter og pumpe oljen over i et annet skip, sier Noel Choong i IMB.IMB har gjentatte ganger bedt skip om å være vaktsomme i Guineabukta og har oppfordret myndighetene i området til å øke overvåkingen og patruljeringen i området. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv