Sild og laks øker sjømateksporten

Norge eksporterte sjømat for 4 milliarder kroner i august.

Laks - Foto: Scanpix
Næringsliv

Ferske tall fra Norges sjømatråd viser at Norge eksporterte sjømat for fire milliarder i august. Dette er 13 prosent mer enn samme måned i fjor.Spesielt norsk sild og laks er populær på verdensmarkedet.- Eksportveksten i august måned skyldes økt eksport av sild og laks. Etter en periode med lavere priser på laks sammenlignet med fjoråret, har vi nå samme prisnivå som i fjor. Med økte eksportvolumer gir dette en samlet eksportvekst i august på nesten en halv milliard kroner, sier Egil Ove Sundheim, direktør for markedsinformasjon hos Norges sjømatråd.Det ble eksportert laks for 2,6 milliarder kroner i august som er en økning på 496 millioner kroner eller 24 prosent målt mot august i fjor. Mens eksporten av sild økte med 122 millioner kroner eller 207 prosent i august til en samlet verdi av 181 millioner kroner.Hittil i år er det eksportert sjømat for 32,2 milliarder kroner som er en nedgang på 831 millioner kroner eller 2,5 prosent, i følge tall fra Norges sjømatråd.

Nyheter
Næringsliv