Petter Stordalen og Anders Buchardt kjøper Kvitfjell for nær 200 millioner kroner, ifølge Finansavisen.- Totalt har vi investert 500 millioner kroner på Kvitfjell. Vi vil nå jobbe for å ta ut synergier mellom Hafjell og Kvitfjell, men det vil ta tid. Vi legger imidlertid et godt fundament for en langsiktig utvikling der vi også har en kapitalbase som kan brukes til å ekspandere. Både Hafjell og Kvitfjell har et stort potensial, sier Stordalen til Finansavisen.Alpinco, som eies av Stordalen og Buchardt, samt DNB og og Investinor, overtar dermed Kvitfjell alpinanlegg, Gudbrandsgard hotell og tomter for 350 hytter og like mange leiligheter for en samlet pris på 200 millioner kroner, inkludert 80 millioner i gjeld, skriver avisen.Selgerne er Bjørn Borgen og Kenneth Grant, som får 120 millioner kroner. Kjøpet skal være første steg i et raid av norske skidestinasjoner, opplyses det.Kvitfjell Holding, som har stått som eier av Kvitfjell Alpinanlegg, har de siste fem årene gått med et samlet underskudd på 36,8 millioner kroner. I 2007 gikk selskapet med et overskudd på 22,3 millioner kroner, men de neste fire årene har underskuddet ligget i underkant av 15 millioner kroner i året.Kvitfjell Holding er eid av Borgen Investment Group AS 77,15 prosent og Grant Invest AS med 22,85 prosent.
LES HELE SAKEN I LØRDAGENS UTGAVE AV FINANSAVISEN!