Sør-Norge Aluminium (Søral) på Husnes har inngått kraftkontrakter med Agder Energi, Lyse, Statkraft og Hydro, opplyses det i en melding.Avtalen omfatter langsiktig, årlig tilførsel av opptil 2,6 terawattimer (TWh) elektrisk kraft over en periode på åtte år, med oppstart i 2013.De samlede kontraktene, sammen med nødvendige avklaringer vedrørende implementering av CO2-kompensasjon, vil sikre grunnlaget for fortsatt kommersiell drift ved aluminiumverket Søral på Husnes, som eies av Rio Tinto Alcan og Hydro.- Dette er en milepæl for Søral og for Hydro som deleier, og svært viktig for vår norske aluminiumsvirksomhet, sier konsernsjef i Hydro, Svein Richard Brandtzæg, i en kommentar.- Det viser at norsk industri og kraftprodusenter sammen kan finne løsninger som sikrer at Norge forblir et sted hvor det er mulig å produsere aluminium med ren, fornybar kraft. Det mener vi er bra for Hydro, for Norge som industrinasjon og for det globale klimaet, sier konsernsjefen.Søral stanset driften ved en av de to produksjonslinjene etter finanskrisen i 2009, og produserer i dag rundt 90 000 tonn aluminium per år. Anleggets produksjonskapasitet med begge produksjonslinjene i drift er rundt 185 000 tonn per år. Ved full produksjon på anlegget sysselsetter rundt 340 personer. I dag arbeider rundt 250 personer på Søral.