Profilert duo skreller stygt på børsen

Lyspunktene er få på Oslo Børs tirsdag, og hovedindeksen snker stadig dypere. Stygge skreller for Hydro og Songa Offshore dominerer.

Svein Richard Brandtzæg - Foto: Scanpix
Næringsliv

Lyspunktene er få på Oslo Børs tirsdag, og hovedindeksen er i øyeblikket ned 1,22 prosent til 441,04.Blant tungvekterne tynger Norsk Hydro spesielt, med et fall på 6,4 prosent til 25,14 kroner - attpåtil på dagens høyeste volum. Nivåene er de laveste på over en måned.Nedgangen kommer i kjølvannet av at aluminiumsgiganten meldte om et resultat etter skatt på minus 231 millioner kroner i 3. kvartal 2012, mot 997 millioner kroner i samme periode året før.- Ikke rapporten i seg selvIfølge TDN Finans var det ventet et resultat på minus 63,9 millioner kroner.- Min tolkning er at det ikke er rapporten i seg selv som trekker aksjen så mye ned. Det er et generelt et svakt marked og aluminumsprisen faller bortimot 30 dollar, sier Fondsfinans-analytiker Arne-Egil Rønning til Reuters.- For rapporten i seg selv var svakt positivt i forhold til forventningene, hovedsakelig på kostnadssiden som mange andre også peker på. Jeg fant i alle fall ikke noe spesielt i rapporten som skal forklare over tre prosent nedgang, sier han videre.Stygg Songa-skrell Ellers markerer Songa Offshore seg enda mer negativt, og skreller hele 12,8 prosent til 8,47 kroner.RS Platou Markets har ifølge TDN Finans nedgradert anbefalingen på aksjen fra nøytral til selg, og kursmålet kuttes fra 2,40 til 1,20 dollar (fra 13,60 til 6,80 kroner).En utvannende aksjeemisjon er eneste mulighet for permanent løsning for selskapet, tror meglerhuset, som også slår fast at det mulige salget av Eclipse er en bekreftelse på Songas skjøre finansielle situasjon.Bredt fall - få lyspunkter Fallet på Oslo Børs er bredt, og vi må ned til den 22. mest omsatte for å finne en aksje som stiger. Prospector Offshore Drilling meldte tirsdag om salg av datterselskapet som eier deres riggkontrakt nummer 2 for 63,3 millioner dollar.Markedet belønner aksjen med en oppgang på 10,5 prosent til 10,50 kroner i relativt tung handel; 10 millioner kroner.Seadrill, PGS, RCCL, Marine Harvest, DNO, TGS og Schibsted er ned 2-3 prosent. Oljeprisen trekker noe ned, og Statoil faller 1,4 prosent til 144 kroner.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs