Pumpet 260 milliarder kroner inn i markedene

Den kinesiske sentralbanken åpnet lommeboken på vidt gap tirsdag. Vanvittige summer ble pumpet inn i markedene.

People watch dragon dance in celebration of the upcoming Lantern Festival in Zhaiying town of Songtao county, in southwestern China's Guizhou province. (AP Photo) CHINA OUT
Næringsliv
Den kinesiske sentralbanken bidro tirsdag med rundt 260 millioner kroner i korte fasiliteter i pengemarkedet.Summen tilsvarer 404 milliarder yuan eller 45 milliarder dollar.Dette skal være den høyeste enkeltdagoperasjonen noensinne, skriver The Wall Street Journal og TDN Finans.Grepet skal ha blitt tatt for å å lette på en likviditetsskvis skapt av kommersielle långivernes stigende etterspørsel for finansering for å møte kapitalkrav.Analytikere tviler imidlertid på om sentralbankens pengeinnskyting representerer noe intensivert tiltak for å lette på pengepolitikken generelt sett.