- Røkke er en ustabil, irrasjonell og forsmådd guttunge

Kjell Inge Røkke får virkelig passet sitt påskrevet i ny nok om Kristin Halvorsens. - Umulig å gjøre business med, mener den tidligere SV-lederen.

Foto: Finansavisen
Næringsliv

Tidligere SV-leder Kristin Halvorsen mener Kjell Inge Røkke oppførte seg både irrasjonelt og ustabilt i forbindelse med salget av deler av Aker Kværner til staten i 2006.Det kommer frem i boken Gjennomslag.Halvorsen refererer til et møte på Statsministerens kontor i 2006, der en tydelig oppført Røkke ringer til regjeringsmedlemmer og bruker svært uortodoks språkbruk, skriver dn onsdag.- Røkke var åpenbart helt ute av balanse. Han ville presse regjeringen til å kjøpe aksjer i Aker Kværner. Hvis ikke skulle han personlig ta fly til Moskva - om nødvendig på julaften - for å ordne salget med russiske kontakter. Da kunne vi bare sitte der og se på at norske arbeidsplasser gikk tapt, sier Halvorsen i boken.Hun mener videre at finansmannen oppførte seg som en forsmådd guttunge og at hun tenkte at det var umulig å gjøre business med han med tanke på hans oppførsel.

Nyheter
Næringsliv