Samsung Electronics, Asias største produsent av forbrukerelektronikk, melder fredag om et resultat på 6,56 billioner won (6,0 milliarder dollar) i 3. kvartal.27 analytikere Bloomberg snakket med på forhånd ventet et resultat på i snitt 6,25 billioner won.Driftsresultatet løftet seg 91 prosent, og steg fra 4,25 til rekordhøye 8,12 billioner won, mens driftsinntektene avanserte over 26 prosent fra 41,27 til 52,18 billioner won. Samsungs topplinje i 3. kvartal utgjorde dermed 19 prosent av Sør-Koreas BNP!!Salget av den siste utgaven av smarttelefonen Galaxy - S III - bidro til at driftsresultatet i telekom-virksomheten ble mer enn doblet, fra 2,42 til 5,63 billioner won. Inntektene steg fra 17,94 til 29,92 billioner won.Samsung Electronics har ingen problemer med å holde den suverene posisjonen som verdens største produsent av smarttelefoner - foran Apple.Ifølge meglerhuset Daishin Securities leverte Samsung trolig 57,7 millioner smarttelefoner i 3. kvartal. Det er ifølge Bloomberg rekord for én enkelt selger, og opp fra 50,5 millioner enheter i 2. kvartal.Apple solgte til sammenligning 26,9 millioner smarttelefoner i sitt 4. kvartal.Samsung sa 6. september at salget av Galaxy S III passerte 20 millioner innen 100 dager etter lanseringen. Men selv om inntjeningen er bedre enn ventet, faller likevel Samsung-aksjen 2 prosent på Seoul-børsen.Det henger kanskje sammen med et tøffere konkurransebilde i "juleperioden" 4. kvartal, etter at Apple - med sine tall for 3. kvartal i går kveld - har frisket opp sin produktportefølje med en ny iPhone, mini iPad og en oppgradert iPad, samt at Microsoft har sluppet sin Surface-tablet.I tillegg bekymrer investorene seg for svakere vekst i verdensøkonomien.- Mobiltelefon-divisjonen leverer sterke tall. Det bekrefter igjen at der er ingen reell konkurrent der ute utenom Apple. Samsungs konkurransedyktighet innen smarttelefoner vil opprettholdes så lenge Samsung/Apple-duopolet fortsetter, sier analytiker Kim Young Chan i Seoul-baserte Shinhan Investment til Bloomberg.Samsung Electronics er den største investeringen i samtlige av Skagen Fondenes aksjefond. I Kristoffer Stensruds Kon-Tiki-fond er 7,55 prosent av midlene i fondet investert, mens den i Skagen Vekst og Global utgjør hhv. 5,64 og 7,72 prosent av fondet.