Myndighetene må på banen om markedet skal vokse

Analytiker Henning Lund i Pareto ser en stram tilbudsside innen laks fremover. Skal mengden laks øke, må myndighetene utstede flere konsesjoner.

Henning Lund. Foto: Iván Kverme Iván Kverme / Finansavisen
Næringsliv

Pareto-analytiker Henning Lund var gjest i HegnarTV. Her spådde han prisoppgant på laks som følge av et stramt marked.- Skal det mer laks på markedet må myndighetene dele ut flere konsesjoner. Vi er veldig nære maksimalt tillatt biomasse, sa Lund.Selv om vi har bak oss en rekordvekst i laksemarkedet som tilsvarer 1,5 milliarder spiste laksemåltider, venter Lund en prisoppgang i 2013 når tilbudssiden strammer seg til. Hans snittestimat for 2013 er 31,25 kroner. Og selv etter en oppgang på 90 prosent det siste året tror han det er mer igjen å gå på for Marine Harvest - og for flere av de andre lakseaksjene.Vi kommenterte også høydepunktene på Oslo Børs. I de tekniske analysene så vi på Statoil og Austevoll Seafood. Chartene finner du på våre Facebook-sider. Se opptak av Økonominyhetene på HegnarTV her. Vi benytter flash på våre TV-sider. Flash kan lastes ned her .Har du spørsmål, tilbakemeldinger eller ønsker om tekniske analyser, send de til tvtips@hegnar.noSe også sendingen på TV8 hver dag klokken 17:00 og 21:00.Du kan se økonominyhetene på TV8 Oslo, TV8 Asker & Bærum, TV8 Follo, TV8 Romerike og TV8 Østfold.TV8 sender på Get (kanal 23), Canal Digital (kanal 16, 17, 53 og 54), RiksTV (52 og 53) og på Altibox.

Nyheter
Næringsliv