- Viktig å unngå ny prisgalopp

Norsk Sjømatråd frykter ny prisgalopp på laks kan skremme kundene i Europa.

Fotot: Scanpix
Næringsliv

Lave laksepriseer har gjort at konsumet av laks har vokst markant i Europa det siste året. Nå er sjømatrådet redd for at prisøkning som følge av den stadig økende etterspørselen vil ødelegge for bransjen, skriver reuters.- I Frankrike har vi sett at det har vært beinhard konkurranse på røkte produkter, noe som har drevet prisen ned. Det som skjer da er at vi får nye kunder og dette ser vi klare tendenser til overalt i Europa, ikke minst i land som Frankrike og Spania, sier Jan Trollvik som er direktør for Norsk Sjømatråd på en konferanse i Oslo onsdag, og fortsetter;- Samtidig vet vi at detaljhandelen tjener gode penger på laks og det gjør at laks får god plass i hyllene, noe som også bidrar til økt vekst.Mens prisene har hentet seg opp fra 18-19 kroner i fjor høst til nærmere 26-27 kroner nå, er det fortsatt ett stykke unna "gullprisen" fra 2010/2011 på over 40 kroner pr kilo laks.Men med lavere laksevolumer ut på markedet neste år, rykker prisen trolig opp..- Spørsmålet er om vi kan unngå en ny sterk prisgalopp med stor volatilitet i markedet. Det er etter min mening den viktigste utfordringen som norsk lakseindustri står overfor akkurat nå, sier Trollvik.

Nyheter
Næringsliv