Røyk i cockpit tvang Dreamliner til å nødlande

Et japansk passasjerfly av typen Boeing Dreamliner 787 ble tvunget til å nødlande vest i Japan på grunn av røyk i cockpiten. Ingen personer ble skadd.

Foto: AP
Næringsliv

Flyet var på vei til Tokyo da det måtte lande på Takamatsu-flyplassen vest i landet. Samtlige 129 passasjerer og åtte besetningsmedlemmer ble evakuert.Røykutviklingen skyldtes problemer med et batteri.Nødlandingen onsdag er den siste i rekken av problemer med Boeings nye superfly. De siste dagene har det vært flere episoder med flytypen: Sprekk i en cockpitrute, oljelekkasje, batteribrann og problemer med bremsene.- Det er riktig at denne flytypen i det siste har opplevd en rekke problemer. Vi kan ikke si noe om denne hendelsen har noen forbindelse med tidligere problemer, sier en talsmann for flyselskapet All Nippon Airways (ANA), som eier flyet som onsdag måtte nødlande.ANA satte alle sine 17 Dreamliner-fly på bakken for sikkerhetssjekk. Det gjør også Japan Airlines (JAL) onsdag.Japanske transportmyndigheter sier røykutviklingen og nødlandingen var en alvorlig hendelse som kunne ha ført til en ulykke. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv