<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

To menn siktet for grovt bedrageri ved alkoholimport

To menn fra Sandnes sitter varetektsfengslet, siktet for grovt bedrageri av over 20 millioner kroner i forbindelse med import av alkoholholdige varer.

    Publisert 3. jan. 2013 kl. 09.28
    Oppdatert 16. des. 2013 klokken 23.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 241 ord
    Skygge av mann - Foto: Scanpix

    De to mennene er begge i midten av 30-åra og har siden før jul sittet varetektsfengslet i full isolasjon. Fengslingsperioden varer til 11. januar, skriver Stavanger Aftenblad.- De to etterforskes for å ha importert avgiftspliktige varer fra utlandet, uten ha betalt de nødvendige avgiftene til staten. Begge er foreløpig siktet for grovt bedrageri, og det unndratte beløpet kan dreie seg om i overkant av 20 millioner kroner, opplyser politiadvokat Cecilie Steen.Ifølge avisa er det alkoholholdige varer som er blitt importert, men dette ønsker ikke Steen å kommentere.RutinekontrollTollvesenet anmeldte Sandnes-bedriften i fjor høst etter at en rutinekontroll førte til mistanke om at avgifter tilsvarende vareflyten ikke var betalt inn.Ifølge avisa er den eldste av de to siktede registrert i Brønnøysundregistrene som daglig leder og styreleder i flere lokale selskaper. Den yngste er registrert som styremedlem eller varamedlem i fem av disse selskapene.- Jeg kan bekrefte at vi har anmeldt et firma for avgiftsunndragelse. Selskapet ble i en kontrollplan tatt ut for ettersyn, og ved gjennomgang viste det seg at det var grunnlag for politianmeldelse, sier avdelingssjef for revisjon og vareførsel i Tollregion Vest-Norge, Geir Olav Mandt.Ønsker informasjonPolitiet er ifølge Stavanger Aftenblad svært tilbakeholdne med å gi opplysninger om saken, på grunn av bevisforspillelsesfaren og ettersom etterforskningen pågår for fullt. Politiet ønsker imidlertid kontakt med personer som kan ha opplysninger om saken.De to siktede mennenes forsvarere ønsker ikke å kommentere saken ettersom Jæren tingrett i fengslingskjennelsene ikke tillater offentlig gjengivelse av innholdet. (©NTB)