To Statoil-ansatte skadd i Algerie

To av Statoils norske ansatte i Algerie er skadd, men ikke alvorlig. Statoil bekrefter gisselsituasjon.

Foto: Scanpix
Næringsliv

- Vi har en gisselsituasjon, bekrefter Statoil.Under en pressekonferanse i Stavanger onsdag ettermiddag bekrefter konserndirektør for utvikling og produksjon internasjonalt (UPI) Lars Christian Bacher at de har en gisselaksjon i Algerie.- Av sikkerhetsmessige årsaker kan jeg ikke gå inn på detaljer rundt hendelsesforløpet. Det var 17 medarbeidere på anlegget da det ble tatt over av inntrengere, 13 av dem var norske, sier Bacher.Han bekrefter også at to av deres medarbeidere er lettere skadd. Helge Lund, konsernsjef i Statoil, var på reise i Asia onsdag morgen, men er onsdag kveld på vei hjem til Norge.- Dette er den mest alvorlige situasjonen Statoil noen gang har opplevd, sier Bacher.Helge Lund på vei til NorgeHelge Lund er på reise i Asia, men var onsdag på vei tilbake med fly, opplyste selskapet videre.Lund har i løpet av dagen vært i kontakt med statsminister Jens Stoltenberg.- Et hevnangrep Islamistene som har angrepet gassanlegget i Algerie, sier angrepet er en hevn mot at Frankrike får bruke algerisk luftrom til aksjonen mot islamister i Mali.Det melder de nordafrikanske nyhetsbyråene ANI og Sahara Media.Frankrike har sammen med maliske myndigheter innledet en militæroperasjon for å slå ned det islamistiske opprøret nord i Mali.Algerie har tillatt franske jagerfly å fly over landet i forbindelse med operasjonen.Al-Qaida-avhopper skal stå bakIslamistene har også true med å sprenge hele Statoil-anlegget In Aménas i luften, melder den algeriske avisen Dernières novelles d'Algérie (DNA).En avhopper fra terrornettverket al-Qaida skal stå bak angrepet.- Vi er medlemmer av al-Qaida, og vi kom fra det nordlige Mali, hevder en innringer til det franske nyhetsbyrået AFP.- Vi kommer fra Khaled Abul Abbas-brigaden la han til. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv