Brukte ekskunders pensjon til eiendomsutvikling

En tidligere DNB-rådgiver er sammen med sin kone siktet for å ha svindlet 17 eldre damer for drøye 15 millioner kroner.

Foto: Scanpix
Næringsliv

I ti år har en tidligere forsikringsrådgiver i DNB sammen med kona utviklet strandtomter ved hjelp av eldre eks-kunders pensjon, skriver Dagens Næringsliv.Nå er den tidligere DNB-rådgiveren og kona begge siktet for å ha bedratt cirka 17 eldre damer for tilsammen 15,6 millioner kroner. gjennom flere eiendomsprosjekter på Vestlandet. Kundene tok de med seg da de privat startet med eiendomsutvikling på begynnelsen av 2000-tallet.Totalt har pensjonistene kun fått tilbake 800.000 kroner av det investerte beløpet. Selv har mannen hevet en årlig snittlønn på 1,8 millioner kroner.- De har delvis investert i nye prosjekter, men det har også vært en god del av pengene de to har levd av. Alt har ikke gått til et "swinging life", men de har helt klart brukt pengene til å dekke livsopphold, sier politiadvokat ved finans- og miljøavsnittet i Oslo politidistrikt, Knut Horn, til avisen.Paret selv nekter straffeskyld. Den tidligere forsikringsrådgiveren avviser at noen er bedratt og sier han vil gjøre opp for seg.- Klienten mener en realisasjon av objektene som investorene har penger i vil gi 33,5 millioner kroner, sier hans advokat, Gøran Møller Christiansen til avisen.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv