Burde klare å sitte igjen med noe av de 19 milliarder kronene

Ole Robert Reitan mener Ica burde klare seg selv, og påpeker at Rema1000 satt igjen med over 300 millioner da de var på Icas størrelse.

Ole Robert Reitan - Foto: Scanpix
Næringsliv

Rema1000-sjef Ole Robert Reitan var gjest i Økonominyhetene på HegnarTV fredag. Han var brennende opptatt av konkurranse og rettferdige konkurransevilkår. Ica-saken opptar han fremdeles.- De må gjerne gå til Coop eller Rema, men om de går til Norgesgruppen blir den aktøren for stor, sa Ole Robert Reitan i Økonominyhetene fredag.Han har flere ganger uttrykt skepsis til at vi får en aktør innen norsk dagligvare som på grunn av markedsandeler får en helt dominerende forhandlingsposisjon. Han sa også at han ønsker en maksgrense på hvor store aktørene i dagligvarebransken kan bli, målt i markedsandeler.Selv har Ole Robert Reitan ledet REMA 1000 de siste 10 årene: Tredoblet omsetningen, femdoblet resultatet, tatt markedsandeler hvert år, gjort REMA 1000 til en av Norges beste arbeidsplasser (kåret av Great Place to Work tre år på rad), vunnet blant annet arbeidsmiljøpriser og Handelsprisen.Likevel blir han ikke lei.- Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag, sa han. Og valget om å ta over var ikke så vanskelig.- Alternativet til å bli en dyktig kremmer er å bli en halvdårlig musiker, fortalte matvarebaronen blant annet. Nå er musikken hobby og "familiebandet" opptrer fra tid til annen med tilskuere (medarbeidere) som vet å klappe.Økonominyhetene hadde også intervju med verdens eneste kvinnelige Formel1-båtkjører Marit Strømøy. Hun var på båtmessen Sjøen for alle og skapte blest om sporten sin og teamet Stars on Water som hun kjører for. Se intervjuet og klipp av de fartsfylte løpene her.Det var tekniske analyser av Statoil, Norsk Hydro og Yara.Se hele programmet i reprise her.

Nyheter
Næringsliv