BWG Homes kjøper svensk selskap

BWG kjøper den svenske bolig- og prosjektutvikleren Kärnheim AB.

Tidligere BWG Homes-sjef Lars Nilsen. Foto: Finansavisen
Næringsliv

BWG Homes kjøper den svenske bolig- og prosjektutvikleren Kärnheim AB, opplyses det i en melding.Prislappen på selskapet er på 60 millioner svenske kroner. Det er i tillegg fremforhandlet en earn-out-avtale som innebærer at selgerne får 50 prosent av driftsresultat før skatt og finans (EBIT) de kommende tre år fra og med 2013.Kjøpsavtalen er inngått med forutsetning om godkjennelse fra svenske konkurransemyndigheter. Gjennomføring av transaksjonen vil skje etter at en eventuell godkjennelse er gitt - tidligst 2. april 2013."Kärnhem har nye prosjekter i salg, samt et betydelig antall prosjekter som skal utvikles de kommende år, og selskapet har behov for kapital for å finansiere videre vekst. Selskapet tilføres finansiering ved at selgerne låner SEK 20 millioner av salgsvederlaget tilbake til Kärnhem AB i tre år, samtidig som BWG Homes gir selskapet en kredittramme på SEK 20 millioner ved tiltredelse av kjøpsavtalen", heter det i meldingen.Les hele meldingen her.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs