Chávez ble stedt til hvile

En gammel militærbase ble Venezuelas avdøde president Hugo Chávez' siste hvilested. Nå håper venezuelanske myndigheter at revolusjonære vil valfarte til stedet.

Bilder av Hugo Chavez sammen med blant annet Jesus - Foto: AP
Næringsliv

Etter å ha ligget på likstrå i en uke, ble liket til presidenten, som døde 5. mars, fraktet til sin grav i Caracas fredag. Båren til Hugo Chávez ble fredag kjørt i prosesjon gjennom sentrum av den venezuelanske hovedstaden, der hundretusenvis var møtt fram for å ta et siste farvel med sin leder.Chávez ble begravet på toppen av en kolle, der en tidligere militærbase er blitt omgjort til museum. Den tidligere fallskjermjegeren Chávez holdt til ved denne basen da han i 1992 prøvde å kuppe makten i Venezuela.Stedet skal åpnes for allmennheten lørdag, og myndighetene i Venezuela tror at stedet vil bli «et pilegrimssted for alle verdens revolusjonære».

Nyheter
Næringsliv