- Det gjenstår å se hvor magert det blir

Idag gikk startskuddet for mellomoppgjøret mellom partene i arbeidslivet. LO presenterte sine krav til en tilbakeholden NHO-leder.

Roar Flåthen. Foto: Scanpix
Næringsliv

- Et nulloppgjør hadde jo kanskje vært det aller beste, men man kan ikke som arbeidsgiver gå inn med krav som er helt urealistiske. Da taper man troverdighet, sa NHO-leder Kristin Skogen-Lund til HegnarTV etter at hun kom ut fra møtet med LO-leder Roar Flåthen som signaliserer startskuddet for årets lønnsoppgjør.NHO sin posisjon er at det ikke er rom for sentrale tillegg på områder med lokal forhandlingsrett. Til det mener arbeidsgiverforeningen at situasjonen i internasjonal økonomi er for svak.Mens Kristin Skogen Lund har sitt første lønnsoppgjør, er dette Roar Flåthen sitt siste. Også LO var klare på at de ønsket seg moderasjon, især for utsatte bransjer.- Nå gjenstår det å se hvor magert det blir. Jeg har lagt til grunn at vi skal ha et fornuftig oppgjør, sa Flåthen. Lavtlønns- og likelønnsproblematikken har stått sentralt i mellomoppgjørene de senere årene. Flåthen trakk dette frem som et viktig område for LO, også i årets lønnsoppgjør.Økonominyhetene mandag hadde intervju med både Kristin Skogen Lund og Roar Flåthen.Som alltid sto oppsummeringen av handelsdagen på Oslo Børs på programmet, og det var tekniske analyser av Statoil, Algeta og Aker Solutions.DNB-porteføljen fortsatte å øke fremskrittet i forhold til markedet. Alanytiker Ole Andreas Krohn valgte å ta gevinst i PGS etter at aksjen steg 6 prosent forige uke. Samtidig slapp han Opera inn i varmen etter at selskapet vakte bemerkelsesverdig mye interesse blant internasjonale investorer etter kapitalmarkedsdagen.Dersom du gikk glipp av dagens sending kan du gå inn i WebTV-arkivet vårt og se den i reprise.

Nyheter
Næringsliv