Dom: Mæle må punge ut med 2,6 millioner

Ingen av partene vant flyfaktura-krangelen fullt ut, men investor Ola Mæle må ut med vel 2,6 millioner til Sundt Air

Ola Mæle. Foto: Finansavisen.
Næringsliv

Mæles selskap, Bjerke Industrier, ble saksøkt av Sundt Air, som fra høsten 2007 driftet og håndterte milliardæren og Bik Bok-gründerens propelldrevne Beechcraft King Air-fly uten at det ble inngått noen skriftlig avtale. I etterkant har det oppstått en krangel om regningen.Nå er det kommet dom i saken. Ingen av partene vant saken fullt ut, og der fastslås det at Bjerke Industrier må ut med 1,87 millioner pluss 700.000 kroner i renter, til sammen vel 2,6 millioner.Retten konkluderer etter «en skjønnsmessig helhetsvurdering, hvor Sundt Air gis en betydelig margin» med at «de totale kostnadene ikke er unødvendig høye på grunn av irrasjonell drift eller andre uforsvarlige forhold hos Sundt Air. Retten har imidlertid kommet til at Bjerke Industrier ikke skal belastes for kostnader utenfor hva som er avtalt».

Nyheter
Næringsliv