Dyrere mat med søndagsåpne butikker

Rema, NorgesGruppen og ICA ønsker ikke å endre lovgivningen slik at det blir lov å selge mat på søndager. De mener det vil føre til dyrere matvarer.

Kvinne i matbutikk - Foto: Scanpix
Næringsliv

I motsetning til andre tilfeller der markedet slippes fri, kan søndagsåpent bety dyrere dagligvarer generelt, skriver Bergens Tidende.I dag er det kun butikker på under 100 kvadratmeter, såkalte Brustadbuer, som kan holde åpent på søndager. Arbeiderpartiet signaliserte tidligere i år at de vil åpne opp for søndagsåpne butikker i dagligvarehandel.- Det mange ikke tenker på er effekten i forhold til tilstøtende bransjer. Det vil dreie seg om tusenvis av stillinger, sier Thomas Sandland, som er sjef i Bunnpris på Vestlandet.Med de lave marginene i dagligvarebransjen vil de økte kostnadene måtte tas igjen hos kundene.De tre store private aktørene, Rema, NorgesGruppen og ICA ønsker altså å opprettholde ordningen med Brustadbuer.- En generell mulighet til å holde åpent på søndag vil likevel ende med at alle butikkene blir søndagsåpne. Det er det kjente dilemmaet der butikkene vil holde åpent fordi naboen gjør det, sier Sandland. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv