Får kritikk for milliardinvestering i Israel

Oljefondet investerte 4,5 milliarder kroner i israelsk statsgjeld i fjor. Både SV og Fellesutvalget for Palestina mener regjeringen finansierer okkupasjonen av palestinske områder.

Yngve Slyngstad Foto: Finansavisen
Næringsliv

- Dette er galt. Dette er å finansiere okkupasjonspolitikken til Israel, på den måten at vi gir lån til et land som bruker store militærressurser på sin okkupasjon og undertrykkelse av Palestina, sier SVs utenrikspolitiske talsmann, Snorre Valen, til Klassekampen.Også i Fellesutvalget for Palestina, en paraplyorganisasjon der alle de rødgrønne ungdomspartiene og flere norske fagforbund er medlemmer, reagerer kraftig.- Jeg er sjokkert over disse tallene. Dette er indirekte økonomisk støtte til Israels okkupasjon, og med dette undergraver vi vårt eget utenrikspolitiske mål om å bygge en palestinsk stat og bidra til en fredelig løsning, sier leder Anna Lund Bjørnsen i Fellesutvalget for Palestina til avisa.Statens pensjonsfond utland la fram årsresultatet for 2012 fredag. Det såkalte Oljefondet hadde en avkastning på 13,4 prosent i fjor, tidenes nest beste resultat. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv