Frp samler seg om Sandberg og Solvik-Olsen

Valgkomiteen i Fremskrittspartiet ser ut til å samle seg om Ketil Solvik-Olsen og omstridte Per Sandberg som nestledere de neste to åra.

Finanspolitisk talsmann Ketil Solvik-Olsen fra Frp. Foto: Scanpix
Næringsliv

Hvem som blir Siv Jensens høyre og venstre hånd blir avgjort først på partiets landsstyremøte i slutten av mai, men ifølge Aftenposten ligger det an til at valgkomiteen samlet går inn for å beholde Sandberg som 1. nestleder og velge Ketil Solvik-Olsen som ny 2. nestleder.Både Rogaland og Telemark vil vrake Sandberg til fordel for Solvik-Olsen og Anders Anundsen. Også i Akershus Frp legger man seg på samme linje. Men til tross for det som i deler av partiet oppfattes som sleivete utspill fra Sandberg, ser trønderen likevel ut til å ha stor støtte. Stor nok til at han blir gjenvalgt.Spesielt er støtten til Sandberg stor i Nord- og Midt-Norge.- Per Sandberg er en del av folkesjela. Han snakker til veldig mange av oss. Ketil Solvik-Olsen snakker også til mange av oss, men kanskje ikke til de samme. De to er vårt drømmelag, sier fylkesleder Geir Are Winther i Troms Frp til avisa.Winther sitter i valgkomiteenFra før er det kjent at 2. nestleder Per Arne Olsen trekker seg.Ifølge Aftenposten, som har vært i kontakt med 18 av landets 19 fylkeslag, har åtte av dem Solvik-Olsen som favoritt til ny nestleder, mens fire ønsker Anundsen. Fem av fylkeslagene har enten ikke foreslått noen navn, eller ønsker ikke å opplyse om sitt valg. Det siste fylkeslaget har spilt inn begge navnene i uprioritert rekkefølge.

Nyheter
Næringsliv