Grønt lys gir skattejakt i norske kjellere

Vinmonopolet har endelig åpnet for at privatpersoner kan selge sin dyre dråper. Har du titusener av kroner på flaske i kjelleren?

Foto: Penfold.com
Næringsliv

Vinmonopolet har nå åpnet for at privatpersoner kan selge sin vinsamling på auksjon, skriver dn.Tidligere var det ulovlig å omsettes vin i et annenhåndsmarked.I et halv år fremover skal privatsamlinger verdivurderes.Deretter er det duket for auksjon i november. Den er det auksjonshuset Blomqvist som skal stå for, som vant anbudsrunden sommeren 2012.- Vi får stadig henvendelser fra privatpersoner som ikke vet hva de skal gjøre med gamle flasker de sitter på. Vi er spente på hva som dukker opp - hva som finnes i norske hjem og hva som ender opp på auksjon, sier Eirik Andersen, prosjektleder i Vinmonopolet.Han sier folk gjerne har urealistiske forestillinger om hva deres vin er verdt, og at de fleste gamle viner rett og slett er forringet.

Nyheter
Næringsliv