Hauge oppfordrer til boikott av Spetalen

Bellona-leder Frederic Hauge oppfordrer næringslivet til å boikotte investoren Øystein Stray Spetalen.

Investor Øystein Styray Spetalen. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Næringsliv

Investor Øystein Stray Spetalen fortsetter å sende rundt forskningsrapporter og lenker til artikler der det stilles spørsmål ved klimautviklingen og temperaturutviklingen på kloden.Nå er Bellonas leder, Fredric Hauge, blitt lei av Spetalens spørsmål og informasjonsspredning, og oppfordrer, i følge VG, alle holde seg unna investoren.- Jeg vil oppfordre næringslivet til ikke å drive business med Øystein Stray Spetalen etter dette her, sier Hauge til avisen.Agnostikeren og investoren Spetalen tar utspillet med knusende ro. Han viser til at har kommet et økende antall vitenskaplige rapporter fra meget anerkjente universiteter og forskningsmiljøer som setterspørsmålstegn ved sammenhengen mellom CO2-innholdet i atmosfæren og historiskeendringer i klimaet.Han presiserer at han selv ikke har tatt noen konklusjon om det er en sammenheng mellom CO2-innhold og klimaendringer.- At Frederic Hauge oppfordrer næringslivet til boikott av meg fordi jeg videresender vitenskaplige forskningsrapporter som er spredt av andre via e-mail til tusentallspersoner får stå for hans regning. Represalier for spredning av informasjon er det heldigvis få styresett som fortsatt praktiserer, sier han til VG.

Nyheter
Næringsliv