Hegnar: Giske, du sparer en million på å dra til Sverige!

Næringsminister Trond Giske vet det er tull når han sier norske fritidsbåtprodusenter kan komme seg ut av krisen med produktutvikling, mente Windy-eier Trygve Hegnar.

Næringsliv

- Når det tar ti tusen timer å bygge en båt og man sparer 100 kroner bare på å gå over grensen til Sverige kan selv et barn regne ut differansen sa Hegnar, som mente det er ikke nok med produktutvikling, ettersom utlandet også driver det.Siden slutten av 1960-tallet har han eid den tradisjonsrike Arendal-bedriften Windy.Hegnar viste til at en arbeidstime koster 300 kroner i Norge, 200 kroner i Sverige og 100 kroner i Polen. F or å fortsette å produsere Windy-båter måtte han til slutt gå den samme tunge veien som en rekke andre norske båtprodusenter og flagge ut til Polen.Petter Heitmann som importerer båter fra franske Jeanneau, som er er en av verdens største båtprodusenter, tror heller ikke norske fritidsbåtprodusenter får noen ny gullalder.- Bransjen er inne i en endring der de store blir større og de små blir borte, sa Heitmann og la til at han ikke har noen tro på en stor norsk båtproduksjon for fremtiden.Økonominyhetene kommenterte også hovedsakene på Oslo Børs, og det var tekniske analyser av Statoil, Marine Harvest og Frontline . Chartene finner du på vår Facebook-side.Dersom du gikk glipp av Økonominyhetene 13. mars,kan du se reprise av sendingen som ligger i vårt WebTV-arkiv.

Nyheter
Næringsliv