Høyre vil ha egen beredskapssjef

Høyre vil ha en egen sjef for landets beredskap, plassert på Statsministerens kontor.

Erna Solberg - Foto - Hoyre.no
Næringsliv

Superbyråkraten skal være en koordinator med ansvar for beredskapen og skal styre over en komité der hvert departement er representert, skriver VG.Partiet mener terrorangrepet 22. juli 2011 avdekket at de ulike departementene jobbet for fragmentert, uten at noen tok samlende grep.Ved å plassere denne lederposisjonen på Statsministerens kontor, vil landets øverste politiske leder sitte med ansvaret for Norges beredskap. Høyre-leder Erna Solberg tror ting ville fungert bedre 22. juli 2011 dersom landet allerede da hadde hatt en sjef med dette ansvarsområdet.- Jeg tror man hadde hatt mye bedre kontroll rundt stengningen av Grubbegata, og jeg tror man hadde lært mer av de øvelsene som hadde funnet sted. Det var en stor øvelse i 2006 som viste mange av svakhetene hos politiet og rundt bemanning, sier Solberg

Nyheter
Næringsliv