Kvinne dømt til fengsel for Nav-svindel

En 31 år gammel kvinne er dømt til 60 dagers fengsel for å ha svindlet Nav for over 200.000 kroner.

NAV - Foto - Scanpix
Næringsliv

Svindelen startet høsten 2008 da hun og samboeren flyttet sammen igjen etter å ha bodd fra hverandre en kort periode. Da hun ble alene, begynte hun å motta overgangsstønad, men varslet ikke Nav da hun ble samboer igjen etter en måned, skriver Tønsbergs Blad.Kvinnen mottok til sammen 196.000 kroner i overgangsstønad som hun ikke hadde krav på. Hun fikk i tillegg andre ytelser på 26.000 kroner. Til sammen svindlet hun Nav for 222.000 kroner, fastslår Tønsberg tingrett som dømte kvinnen til 60 dagers fengsel. Hun må sone 45 av dagene.Retten betegner svindelen som grovt trygdebedrageri og påpeker at det er viktig å reagere med tyngde i slike saker. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv