Maduro tatt i ed som fungerende president

Hugo Chávez' håndplukkede arvtaker Nicolás Maduro ble fredag tatt i ed som fungerende president i Venezuela.

Bilder av Hugo Chavez sammen med blant annet Jesus - Foto: AP
Næringsliv

Maduro avla eden i en seremoni i nasjonalforsamlingen som ble boikottet av opposisjonen, som mener innvielsen av Maduro er grunnlovsstridig.- Jeg sverger med absolutt lojalitet til kommandant Hugo Chávez at vi vil adlyde og forsvare den bolivarianske grunnloven med det frie folks harde hånd, sa Maduro under seremonien som fulgte etter bisettelsen av Chávez.Straks han var innsatt som president, gjorde han det klart at det skal arrangeres nyvalg på president så snart som mulig. Et slikt nyvalg må holdes innen 30 dager.Opposisjonslederen Henrique Capriles, som trolig blir opposisjonens kandidat ved valget, sa før seremonien at innvielsen av Maduro ville være et bedrag og en krenkelse av grunnloven.- Nicolás, ingen har valgt deg til president. Folket stemte ikke på deg, sa Capriles fredag mens millioner av venezuelanere fremdeles sto i kø for å ta avskjed med Chávez.Capriles mener at visepresidenten i henhold til grunnloven må gå av for å kunne stille til valg som president

Nyheter
Næringsliv