Nå blir det krisemøte i Shell

Norske Shell har kalt inn sine kjøpmenn til krisemøte fredag. Nå vil de rydde opp i misnøyen.

Shell-logo - Foto: selskapet
Næringsliv

To store Shell-kjøpmenn sto i forrige uke klar til å gjøre oppbud, men ble stoppet av Shell. Nå vurderer ledelsen å endrekjøpmannskontraktene, og fredag skal de ha krisemøte på Gardermoen, skriver Dagens Næringsliv.Kjøpmennene, Erik Magnus Paulsen og Øivind Kvammen, ønsker ikke å si stort om konkursfaren, men direktør for bilistmarked, Anita Sørlundsengen, påpeker at de over lengre tid har jobbet tett med de som sliter for å unngå konkurs.Hun vil ikke si noe om hvorvidt Shell vil redde disse to kjøpmennnene fordi de ikke ønsker negativ oppmerksomhet om konkurser i mediene.- Alle skal behandles likt, uavhengig av hva som står i mediene. Generelt kan jeg si at det ikke er alle som er i stand til å drive store clustere. I Norske Shell er det vanlig at hver kjøpmann driver opptil 15 bensinstasjoner på én gang. I de fleste andre kjedene har kjøpmennene som regel bare én stasjon, sier Sørlundsengen til DN.Ifølge flere kjøpmenn og Jann Carho i NHO KBS, er kontraktene til Shell i noen tilfeller så tøffe at det ikke er mulig å tjene penger. Norsk Shell har avvist dette, men nå vurderer de likevel å gjøre noen endringer.- Vi ser at kontraktene er veldig komplekse, og ser på mulighetene for å forenkle dem. Det er mange flinke folk i Shell, og vi vil ta flere med på råd. Vi vurderer også å øke egenkapitalen som stilles for å bli retailer, sier Sørlundsengen.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv