Oljefondet vil ha makt

Oljefondet er blant toppaksjonærene i flere av verdens største selskaper. Nå vil oljefond-sjefen Yngve Slyngstad gå inn og ta mer styring.

Yngve Slyngstad Foto: Finansavisen
Næringsliv

- Vi er nødt til å ta et aktivt eierskap, og i selskaper der vi eier fem prosent eller mer, hvor vi er blant de fem største aksjonærene og som samtidig er en betydelig investering for oss - fem milliarder eller mer - så er vi nødt til å være mer med i den delen av eierskapsarbeidet som går på valgprosesser rundt styremedlemmer. Styremedlemmene er jo våre representanter. Det betyr i praksis at i de landene hvor dette er formalisert, slik som i de nordiske landene Finland, Sverige og Danmark, så vil det være aktuelt for oss å sitte i valgkommiteer i de selskapene hvor vi har så store eierandeler, sier Slyngstad til DN.Han skal ifølge avisen allerede ha en liste over selskaper hvor han vil ha større innflytelse.Svenska Cellulose, Volvo, UPM Kymmene og Stora Enso trekkes frem som eksempler.

Nyheter
Næringsliv