Russeleverandør må endre sponsoravtale

Forbrukerombudet reagerer på sponsoravtalene russen tilbys av utstyrsselskapet Russedress. Nå endrer selskapet betingelsene.

Russen - Foto: Scanpix
Næringsliv

Ombudet har blitt kontaktet av russ som reagerer på sponsoravtalene, som blant annet skal gi rimeligere russeutstyr. Det viser seg at rabatten utløses først etter at russen på en bil eller en buss har handlet for 85.000 kroner. Samtidig er det bare rabatt på spesialbestilt utstyr for den aktuelle bussen, mens vanlig russelue, -bukse og lignende må kjøpes til full pris.- Urimelig- Avtalen er svært ubalansert og urimelig, så dette vil jeg kalle en dårlig deal for russen, sier forbrukerombud Gry Nergård.Styreleder Knut Gresvig i selskapet som står bak Russedress sier til VG at avtalen er ment å konkretisere hva slags rabatt russen kan få og at den settes opp sammen med kundene.- Ingen tvinges til å signere, sier han. Gresvig legger til at pakkerabatt hadde vært en bedre betegnelse enn sponsing.Selskapets tilbakemelding til Forbrukerombudet er at de vil endre avtalen. De nye betingelsene er ikke kjent ennå, og ombudet kan derfor ikke kommentere endringene.Første økonomiske forpliktelse- Russedress må uansett være imøtekommende overfor dem som allerede har skrevet under på avtalen og som nå ønsker å komme seg ut av denne, understreker Nergård.Ombudet påpeker at russetiden for mange er det første møtet med store og forpliktende økonomiske avtaler.- Det urimelige ved avtalen blir forsterket av at det er 17-18-åringar dette gjelder. Russeleverandørene må ta ansvar for at avtalene de inngår med russen er klare og tydelige, seier forbrukerombud Gry Nergård. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv