SV-ungdommen sier nei til hijab i politiet

Å tillate hijab i politiet er en misforstått toleranse, sier leder i Sosialistisk Ungdom, Andreas Halse. Han vil ha moderpartiet med seg på å ikke gi enkelte religiøse grupper særrettigheter.

Sosialistisk venstreparti - Foto: Scanpix
Næringsliv

- Politiuniformen bør være lik for alle, slik at den utstråler nøytralitet overfor dem man skal håndheve loven for, sier SU-lederen.Han håper at SV-landsmøtet vil slutte seg til forslaget om å innføre begrensninger i retten til å bære klesplagg eller symboler som uttrykker religiøs tilhørighet. Fram til lørdag har det vært et stort flertall i SV for å tillate hijab i politiet, men til VG sier nestleder Bård Vegar Solhjell at han har endret oppfatning.Halse tror derfor at stemningen er i ferd med å snu.- Det er ikke riktig å tilpasse politiuniformen religiøse særkrav. Det bygger på en slags misforstått toleranse at en skal tolerere alt mulig så lenge man har en religiøs begrunnelse for det, sier Halse.SU-lederen sier at den beste måten å lykkes med integreringen på er å stille de samme kravene til alle, uavhengig av religion.- Venstresiden har lenge unngått å ta denne diskusjonen. Det har vært vanskelig å være like prinsipielle i møtet med minoritetsreligioner, som det man har vært med majoritetsreligioner, sier Halse.

Nyheter
Næringsliv