Diplom-Is legger ned fabrikk

All produksjon skal flyttes til hovedfabrikken på Gjelleråsen - 45 mister jobben.

Diplom-IS-skilt - Foto: Scanpix
Næringsliv

For å styrke konkurransekraften til Diplom-Is, besluttet styret i selskapet 3. april å samle all produksjon til hovedfabrikken på Gjelleråsen, går det frem av en melding sendt til Oslo Børs.Produksjonen på fabrikken i Brevik vil trappes ned i takt med at produksjonslinjer flyttes til Gjelleråsen, eller avvikles.Fabrikken på Brevik forventes å stenge ved utgangen av 2014. De årlige besparelsene er forventet til 20-25 millioner kroner.Nedleggelsen i Brevik karakteriseres som et offensivt tiltak for å "øke konkurransekraften i den stadig tøffere konkurransen fra norske og utenlandske iskrem-aktører".Diplom-Is er markedsleder på iskrem i Norge med en markedsandel på ca. 54 prosent (AC Nielsen 2012), og produserer og selger ca 28 millioner liter iskrem i året.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv