Jens frykter for bankene - utsetter bankskatt

Statsminister Jens Stoltenberg har satt foten ned for innføringen av en ny bankskatt.

Jens Stoltenberg. Foto: Scanpix
Næringsliv

Regjeringen frykter, ifølge Dagens Næringsliv, at belastningen for bankene vil bli for stor.Årsaken til dette er at norske banker tidligere i år fikk skjerpede kapitalkrav, noe som førte til at bankene satte opp renta for å tjene inn de økte kostnadene.Det var i statsbudsjettet for 2013 at regjeringen skrev at den vurderte å innføre en aktivitetsskatt på finansielle tjenester. Men selv om Sp har programfestet en finansskatt og deler av både Ap og SV ivrer for det samme, bekrefter sentrale kilder i regjeringsapparatet overfor Dagens Næringsliv at Stoltenberg har utsatt innføringen.Årsaken er at han vil se an hvordan bankene takler de nye kapitalkravene.- Fordeler og ulemper med en aktivitetsskatt må ses i sammenheng med situasjonen i banknæringen og hva andre land gjør, sier Jens Stoltenberg.Banknæringen i Norge vil trolig slippe den nye skatten også i 2014, ifølge Dagens Næringsliv. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv