Juel: - "Nokså" sannsynlig med rentekutt i mai

Sjeføkonom Steinar Juel i Nordea Markets mener et rentekutt i mai er "nokså" sannsynlig.

Steinar Juel. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.
Næringsliv

Tre timer på overtid ble LO, NHO og YS enige om årets lønnsoppgjør, og unngikk med det storstreik. Det ble et tillegg på 75 øre i timen for alle og et ekstra tillegg på 1,40 kroner for lavtlønte.- Lønnsoppgjøret øker sannsynligheten for at vi ser et rentekutt i mai. Rentebanen la allerede til grunn et kutt på 0,1 prosent ved forige rentemøte. Samtidig ble lønnsoppgjøret ifølge partene selv 0,5 prosent lavere enn det Norges Bank hadde ventet. Det kan godt hende Norges Bank sier det "bare" var 0,25 prosent lavere. Men dette kan justere ned rentebanen ytterligere 0,1 prosent. Dermed er det nokså sannsynlig med et rentekutt i mai, sa Steinar Juel.I Økonominyhetene på HegnarTV kommenterte sjeføkonom Steinar Juel i Nordea Markets hva lønnsoppgjøret kan bety for inflasjonen og rentesettingen fremover.Se hele sendingen her (Juel kommenterer inflasjon og rentesetting etter at Trygve Hegnar har kommentert høydepunktene på Oslo Børs):

Nyheter
Næringsliv