Kraftig konkurshopp her hjemme

Mislighold og konkurser stiger kraftig blant norske selskaper.

Oslo 20030425. Grand Cafe på Grand Hotel på Karl Johans gate er konkurs.Fredag morgen ble den siste frokosten servert på Grand Cafè. 55 ansatte mister jobben. Skilt på døren "Beklager stengt".Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Bendiksby, Terje
Næringsliv

Norske bedrifter har større problemer med å gjøre opp for seg. Andelen norske aksjeselskaper som misligholdt en betaling i første kvartal i år var 4,2 prosent. Det er det høyeste nivået siden 2009, skriver Finansavisen.Andelen konkurser var 0,36 prosent i første kvartal, noe Lindorff ifølge avisen anser som et fortsatt lavt nivå. Men økningen er imidlertid kraftig, og antall konkurser er opp hele 23 prosent fra fjerde kvartal i fjor.- Det er en alarmerende utvikling, men ennå ikke krise, sier Lindorff-sjef Anette Willumsen, som påpeker at konkursrisikoen faller kraftig med alderen på selskapene.- De er små, de er nye. De gjør det bra når det er gode tider og sterk etterspørsel etter fine skjorter og andre «luksusvarer», men de skaller fort av når forbrukerne får svakere likviditet. Vi ser det også i sportsbransjen, der det skjer en konsolidering rundt de store kjedene, sier hun til avisen.Les også: Ukens 111 konkurser Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv