Skiferprofet spår oljeprisen opp

Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets tror at oljeprisen på langt sikt skal falle, men i det korte bildet venter han at prisene presses oppover.

Torbjørn Kjus. Foto: Finansavisen
Næringsliv

Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets er trolig den fremste skiferprofeten i Norge. Han mener at oljeprisen på sikt trender nedover. Kjus var gjest i Økonominyhetene med Trygve Hegnar tirsdag.- På sikt går trenden nedover, men i den siste månedsrapporten min som jeg slapp nå på torsdag så konkluderer jeg med at oljeprisen i det korte bildet skal oppover, sa Kjus.Han venter økte bestillinger fra rafineriene etter at de nå er ferdige med vedlikeholdssesongen, og ser et varslet produksjonsbortfall fra Nordsjøen.Det var også tekniske analyser av Statoil, REC og Jinhui. Chartene finner du på HegnarOnlineTV sine Facebook-sider.Økonominyhetene fikk også en kommentar fra Cermaq-sjef Jon Hindar i forbindelse med selskapets kvartalspresentasjon.- Jeg tror det er verre å si at Chile er verre enn de andre landene på sykdommer. Akkurat idag er nok situasjonen kanskje mest bekymringsfull i Chile. Ser vi litt tilbake så har vi hatt store problemer i Chile, men det har vi også hatt i Canada, Norge og i Skottland, sa Hindar til HegnarTV.Cermaq er nest største oppdrettsselskap i Chile, og kunne fortelle at de er blant selskapene som har de lavese nivåene på lakselus og antibiotikabruk.Se Økonominyhetene her:

Nyheter
Næringsliv