Brød merket med høyere grovhetsgrad enn innholdet, jus med manglende innholdsfortegnelse og kalkunskinke uten kalkun er noen av resultatene i en rapport som Mattilsynet legger fram onsdag, skriver Nationen.- Altfor mange produkter er feilmerket og gir villedende opplysninger. Vi oppfatter dette slik at matprodusentene har tøyet regelverket og at det har utviklet seg en ukultur, sier seksjonssjef Atle Wold i Mattilsynet.Han mener rapporten viser at matvareprodusentene må gjennomgå rutinene for merking av produktene sine og sørge for at de holder seg innenfor regelverket.- En slik merking er et tillitsforhold mellom produsent og kunde. Hvis villedende merking av matvarer blir praksis, vil det først og fremst gå ut over tilliten til forbrukerne, mener Wold, som understreker at Mattilsynet ikke kan godta en slik praksis.I fjor høst la Forbrukerrådet fram en rapport om villedende merking av matvarer som også var veldig kritisk til omfattende feilmerking. Direktør for mat og handel i Forbrukerrådet, Gunstein Indrefjord, sier til avisen at han hadde håpet at bransjen hadde blitt bedre etter dette.- Rapporten fra Mattilsynet tyder på at de ikke har det, sier Indrefjord. (©NTB)