Alle bruer som bygges på samme måte som brua i Trondheim settes på vent fram til Statens vegvesen vet hva som gikk galt da en bru under bygging kollapset i Trondheim onsdag og to personer mistet livet.- Vi har tatt en runde for å se om det pågår tilsvarende bruarbeider for øyeblikket. Det gjør det ikke, sier direktør Lars Erik Hauer i Veg- og transportavdelingen i Statens vegvesen til NRK.Vegvesenet har likevel oppdaget flere prosjekter under planlegging med tilsvarende byggemetode.- De setter vi på vent inntil vi vet hva som har skjedd, slik at vi kan gjøre tilstrekkelige tiltak. Det dreier seg om ti prosjekter fra nå og de neste to årene.Det er ikke uvanlig å la trafikken passerer under en bru som skal støpes.- Det har blitt mer og mer vanlig. Vi bygger mer og mer i byområder, og langs eksisterende veier, hvor trafikken må gå, sier Hauer.Han sier at det kan bli slik at de endrer måten å jobbe på framover.- Det kan medføre at veier blir stengt, men det får vi vurdere fra prosjekt til prosjekt. Det viktigste er å sørge for sikkerheten, både til de som arbeider på anlegget, men også for de veifarende, sier han. (©NTB)