Den samlede omsetningen på Aker Brygge og Tjuvholmen rundet én milliard kroner i fjor, skriver Finansavisen.Etter ti år som byggeplass kunne Tjuvholmen for første gang melde om positive resultater. I fjor økte omsetningen med 50 prosent til 350 millioner kroner.
75 prosent av dette kom fra serveringsbransjen.Tjener på festivalerI år lanserer Aker Brygge også en Sjømatfestival.Les hele saken i dagens Finansavisen!
Aker Brygge satte på sin side omsetningsrekord med 772 millioner kroner fra sine restauranter og barer. Økningen var på 2,9 prosent fra året før.- I takt med at utbyggingen nærmer seg seg slutten, har det vært en sterk vekst i antall etableringer og omsetning. Serveringsbransjen har gjort det bra, og de restaurantene som drives godt tjener vi på, sier administrerende direktør i Gunnar Bøyum i Tjuvholmen KS til Finansavisen.Serveringsstedene på Aker Brygge meldte i fjor om en omsetningsvekst på mellom 40 og 60 prosent i forbindelse med festivaler.- De siste årene har vi arrangert en del festivaler, som vi ser at har dratt opp omsetningen for de forskjellige serveringsstedene. Spesielt øl- og vinfestivalen har vi sett gode resultater på, sier Tomas Oberg i Aker Brygge AS til avisen.- Folk setter pris på arrangementer som dette, og det er viktg dersom vi skal være størst på servering, sier Oberg.