Biotekselskapet Algeta. Men under dagens kvartalspresentasjon ønsker de ikke å gi noen salgsguiding for Alpharadin i 2013, melder Reuters.Årsaken er at de ikke vet nøyaktig når produktet får godkjenning og at det trenger en relativt lang innkjøringsperiode i markedet.- Vi kan ikke gi guidance på inntekter, vi vet ikke når det blir lansert, så det blir ikke noe poeng, sier finansdirektør Øystein Soug til nyhetsbyrået.Amerikanske helsemyndigheter (FDA) vil komme med sin innstilling til legemiddelet senest i midten av august, mens det i Europa vil drøye enda 4-5 måneder før det kommer noe svar på om produktet blir godkjent eller ikke.Begge søknadene ble sendt i midten av desember 2012, og har fått prioritet både i USA og Europa som følge av gode testresultater.Algeta mener ifølge Reuters at Alpharadin, som brukes til bruk i behandling av pasienter med prostatakreft med spredning til skjelettet, har et salgspotensial på mer enn en 1 milliard dollar i året, men at det vil ta tid før man kommer dit.I begge markedene antas det å bli en innkjøringsperiode før salget akselererer. Dersom godkjenningen går som planlagt i USA, tror Algeta det kan ha det første salget i boks i løpet av noen uker etter godkjenningen.- Vi må produsere det og vi må skipe det, og må gjøre en beskrivelse, og det vil ta 2-3 uker eller mer før vi ser første salg fra godkjenning, sier Algeta-sjef Andrew Kay til Reuters.Algeta faller onsdag 1,18 prosent til 209,00 kroner. Aksjen har hittil i år steget 35,01 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 52,55 prosent.